Lammegryte med pasta

Dette var ett tips jeg fikk fra innehaveren av importfirmaet Giro d’ Italia. Det ble sikkert ikke helt slik han lager det, men dette får bli min versjon.

Jeg kjøpte litt kvalitetspasta fra SaporidiCasa. Jeg valgte en med rosmarin. Rosmarin og lam er jo en utmerket kombinasjon!

Italienerne spiser sjeldent fullkornpasta. Jeg foretrekker jo å bruke dette, men her har jeg altså gjort ett unntak. 😉

Ingredienser

  • 1 kg lammebog
  • 1/2 sellerirot
  • 2-3 gulrøtter
  • 3 tomater
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 løk
  • 2-3 kløfter hvitløk
  • salt og pepper
  • ev. litt fersk eller tørket rosmarin

Fremgangsmåte

Dekk kjøttet med vann og la det stå å koke 1 ca i time

Imens skjærer du grønnsakene i terninger. Stek disse lett i en kjele eller stekepanne.

Ta ut noe av kraften fra lammekjøttet. Frys det ev. ned til senere bruk.  Skjær gjerne skjøttet i litt mindre biter.

Ha grønnsakene sammen med kjøttet og boksen med hermetiske tomater. Ha litt salt, pepper og ev. rosmarin i gryten. Hvis du velger å tilsette hvitløken mot slutten av koketiden får de en mer fremtredende smak.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Ordentlig kvalitetspasta skal kun koke 1-4 minutter. Eggene som brukes i kvalitetspasta skal være ferske og ikke pasteuriserte.

Spagettien tørkes sakte på lav temperatur opp mot 48 timer. Den pastaen vi kjenner fra butikken er tørket hurtig på høy temperatur. Knnsistensen blir derfor en helt annen. Koketiden er også lengre.

Ett godt tips når du lager pasta!

Tilsett alltid pastaen i sausen før servering.

I denne oppskrifen koker du pastaen etter anvisning på pakken. Når den nærmer seg «al dente» tar du den avrente pastaen i sausen. La det få ett korvarig oppkok. På denne måten opptas smaken i sausen i pastaen.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar