Lammekjøtt med rotmospurè og sopp

Purèr er standardkost på vårt kjøkken. Dette fordi det faller i smak hos ungene. Det er jo ikke så lett å mistenke hva det faktisk inneholder… :-)

Lammekjøtt er også flittig brukt om høsten. I helga var vi dessuten og hentet et helt lam hos en bonde i Bærum.   Kjøttet smakte veldig godt så vi har kost oss i hele helga. Her kommer derfor en oppsrkift på hva man for eksempel kan bruke lam til.

Til denne retten trenger du:

  • 500-700 gr grønnsaker
  • ca 800 gr lammebog eller lammekoteletter
  • 500 gr fersk sopp eller 1 pose frossen sopp
  • smør eller olje, rømme eller melk
  • bønner
  • salt/pepper/ev annet krydder

Når du skal lage en rotmospurè kan du bruke hva som helst av grønnsaker. De mest vanlige å bruke er gulrøtter, kålrot og selleri.

Jeg brukte en litt annen blanding. Det mest fornuftige er å bruke det du har for hånden.

Jeg brukte derfor  selleri, søtpotet, gulrøtter, jorskokk og hvit reddik.

Fremgangsmåte

Kok grønnsakene møre. Slå deretter av det meste av vannet, men behold gjerne litt av krafta. Ha oppi litt god olje eller en klatt med økologisk smør. Jeg bruker gjerne også 1-2 ss økologisk rømme. Du kan ev. bruke litt melk etter ønske ev. fløte istedet.

Bruk stavmikseren og kjør grønnsakene til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

Stek kjøttet i ovene i ca 40 min på 200 grader. Krydre med salt og pepper, ev. provance krydder og fersk hvitløk.  Jeg har blitt veldig glad i ramsløk som jeg plukker hver vår. Ha gjerne på litt olje før du setter det i ovnen.

Kjøttet kan også stekes i stekepannen.

Soppen stekes i panne, Gjerne med litt godt smør.  Hvis du vil lage stuing har du i litt melk eller ett par ss rømme /fløte rett før det er ferdig. Krydre med salt og pepper.

Kok bønnene lett. Det skal være litt motstand i de når du stikker gaffelen igjennom.

Server lammekjøttet på en seng av rotmospurè. Legg soppstuingen og de kokte bønnene ved siden av.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar