Lammekjøttboller med tzatziki

Lammekjøttdeig finner du lettest i butikken om høsten. Jeg fryser selv ned mange kilo. Du kan selvfølgelig bruke vanlig kjøttdeig også. Fortrinnsvis økologisk eller vanlig  karbonadedeig. Dette er en greskinspirert hverdagsrett som det ikke tar så lang tid å lage.

Ingredienser

  • 600 gr lammekjøttdeig
  • 2 kløfter hvitløk
  • 1 egg
  • 1 -2 ss potetmel, maizena eller hvetemel
  • pepper og salt
  • gjerne litt ekstra krydder eller ferske urter etter smak

Fremgangsmåte

Hakk hvitløken i små biter. Legg den i en bolle med kjøttdeigen, egg og melet. Strø litt salt og pper i bollen. Kjør det sammen med feks en mixs master. Form små runde boller som du enten steker i ovnen på ca 180 grader i ca 40 minutter. Det blir en del fett som du da ev. kan slå av før servering. Du kan også steke bollene på en stekepanne.

Server met tzatziki og feks en gresk salat eller råstekte søtpoteter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar