Moussaka

Dette er opprinnelig en gresk rett. Jeg har laget min versjon av den her.

Du trenger dette til 4 porsjoner:

Kjøttsaus

  • 1 pakke karbonadedeig, ca 400 gr
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 løk
  • 1 stor aubergine
  • 1-2 tomater
  • 3 kløfter hvitløk
  • 1 stor ts kanel
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts havsalt
  • 1 liten ts pepper
  • 1-2 ss sødme som feks rå agavesirup, honning eller bjørkesøt 

Bechamelsaus

  • 3  ss økologisk smør eller 3-4 ss kaldpresset olivenolje
  • 3 ss mel eller feks rismel
  • ca 4 dl melk/vegetabilsk drikke
  • litt salt
  • ev. litt ost til å strø på toppen

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i olje. Ett stykke ut i stektiden tar du løken i stekepannen/gryten. La dette steke 5 minutter til. Ha deretter oppi hermetiske tomater,  hakkede ferkse tomater,presset  hvitløk, kanel, gurkemeie, salt,pepper og sødme.La dette koke i ytterligere 5-10 minutter.

I mellomtiden lager du sausen.

Smelt smør eller ha i olje. Ta deretter oppi mel -1 ss av gangen. Rør til slutt inn melken. Rør litt kraftig slik at sausen ikke klumper seg.

Legg deretter kjøttsaus, oppskjært aubergine og bechamelsaus lagvis i en stor smurt  form. Selv syntes jeg nesten det er best å legge auberginen på bunnen for deretter å legge kjøttsausen oppå dette. Avslutt med bechamelsausen.  Strø ev. over litt raspet ost.

Stek mousakkaen på ca 180 grader i 30 minutter eller til auberginen er gjennomstekt

Server med en salat.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar