Sitronkylling med basilikum

Ingredienser

  • 1 fersk kylling
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 bunt basilikum
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl hjemmelaget hønsekraft + ev. 1 dl hvitvin
  • saften av 1/2 relativt stor sitron
  • 1/2 løk eller 3 sjarlottløk
  • 3 eggeplommer
  • salt og pepper
  • ev. litt sødme som for eksempel litt  honning
  • godt smør eller økologisk kokosfett til steking

Fremgangsmåte

Del kyllingen i biter. Hvis du er usikker på hvordan dette gjøres kan du se på denne filmen. Husk at det er utallige varienter på hvordan man deler en kylling.

  

Brun kyllingstykkene i en gryte med smør. Kutt løken og hvitløken i små biter. Stek dette med de brunede kyllingstykkene i ca 5 minutter. Ha oppi 2 dl hønsekraft og ev. l  dl hvitvin. Avslutt med halvparten av basilikumen. Strø over litt kvernet pepper og salt.

La dette stå å koke på svak varme i ca 40 minutter.

Imens blander du eggeplommene med presset sitronsaft fra 1/2 sitron. Bland hvetemelet med resten av kraften.

Ta ut kyllingstykkene.

Deretter blander du jevningen  i kraften. Ta deretter oppi eggeplommene med sitronsaften.  Smak til sausen med salt og pepper. Du kan bruke vann og hønsebuljong i stedet for hønsebuljong, men anbefales ikke både pga smaken og fordi ordentlig kraft har mange gode helseeffekter.

Smak til med sødme. Strø over resten av den grovhakkede basilikumen. Avslutt med å legge kyllingstykkene tilbake i sausen.

Server sitronkyllingen med en enkel salat ev. litt fullkornspasta eller quinoa. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar