Sur søt svinekjøtt

Denne retten er ganske søtlig. Med litt ananas faller den også godt i smak hos mange barn. Iallefall elsket våre barn den, men besøket var ikke like begeistret.

Ingredienser

  • 1 løk
  • 4 tomater
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2-3 ss sødme
  • 1-2 ts salt
  • 2 ss eddik
  • 400 500 gr svinekjøtt, delt i biter og stekt i panne
  • 1 boks hermetiske ananas eller aller helst 1/4 dels fersk ananas.
  • ev. 1 boks med hermetiske vannkastanjer

Fremgangsmåte

Kutt løken i biter. Fres denne lett. Samtidig grovhakker du tomaten. Tilsett disse til løken sammen med de hermetiske tomatene. Kok grønnsakene. Når de begynner å bli møre kjører du en stavmikser igjennom til du får en jevn masse. Tilsett det stekte svinekjøttet samt ev. vannkastanjer. Deretter tilsetter du  sødmen, 2 ss eddik samt salt. Smak til sausen med ev. mer eddik, sødme eller salt. Er sausen for tykk kan du ev. tilsette litt vann.

Ha i ananasen like før servering. Den bør alikevel ikke være kald.

Server med ris. Helst villris/grov ris.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar