Svinekjøtt med spinat og fetaost

Dette er en rett som er litt søtlig på smak. Sammen med fetaosten syntes jeg den ble veldig god. 😉

Jeg stekte spinaten med kjøttet i ovnen. Det resulterte i en litt «slapp» spinat. Hvis du ønsker at spunatetn skal steke litt mindre må du steke kjøttet i stekepannen sammen med eple og soltørkede tomater. Legg deretter disse ingrediensene på en seng av spinat og gratiner med fetaost.

Ingredienser

  • 1 svinefile eller mer hvis det er 4 storspiste i familien (du kan også bruke skinkestek)
  • 1 pakke fersk spinat
  • 1 eple
  • en liten håndfull hakkede soltørkede tomater
  • ev. 1 ts honning eller rå agavesirup
  • salt og pepper
  • 100-200 gr økologisk fetaost
  • litt kaldpresset olivenolje

Fremgangsmåte

Legg spinaten i en ildfast form. Skjør eplet i terninger. Strø over hakkede soltørkede tomater. Krydre stykkene med svinekjøtt med salt og pepper. Legg de på sengen med spinat og epler. Ta ev. litt sødme på toppen av kjøttet. Avslutt med litt olje.

Stek kjøttet på 180 grader i 30-40 minutter. Legg på fetaosten mot slutten av steketiden.

Yoghurtdip

Ta ca 2 dl naturell yoghurt. Tilsett sitronsaft fra ca 2 sitronbåter. Deretter tilsetter du sødme etter smak som feks agave, litt salt + ev. litt pepper. Personlig syntes jeg det blir aller best med litt hakket fersk mynte oppi. Jeg bare elsker mynte! 😀

Jeg serverte en bønne og tomatsalat til denne retten.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar