Viltgryte

Dette er en tradisjonell rett som lages med små variasjoner rundt omkring i Norges land. Jeg har brukt reinskav, men du kan også bruke annet viltkjøtt.

Ingredienser

  • 400 gr reinskav
  • 200 gr sjampinjong
  • 150-200 gr økologisk rømme
  • ca 8 einebær
  • 2 ostehøvel skiver med brunost
  • ev. 1 ss solbærsaft
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

SKjær osten i skiver og stek denne i litt godt smør. Tilsett etter hvert reinskavet og stek til soppen og kjøttet blir mørt. Tilsett deretter rømmen, de knuste einebærene, brunosten og ev. solbærtoddyen. Smak til med salt og pepper.

Server med feks rosenkål, kokt villris eller poteter. Mange vil også gjerne ha litt tyttebærsyltetøy til retten.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar