Enkel «kjøttsuppe»

Denne suppen er rask å lage samt proppfull av sunnhet…

Bruk det du har av rotgrønnsaker i kjøleskapet. Gulrøtter, kålrot, selleri og poteter fungerer helt fint.

Selv bruker jeg ofte søt potet fremfor potet fordi den er mer næringsrik. Den inneholder også antioksidanter. Samtidig er den søt og god på smak.

Da jeg lagde suppen brukte jeg det jeg hadde i kjøleskapet på det tidspunktet.

Oppskriften som følger er derfor bare ett forslag.

Det er tilstrekkelig til ca 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 3-4 hvitløkskløfter
  • kaldpresset olivenolje til steking
  • 3-4 gulrøtter
  • 1/2 kålrot
  • 4 jordskokk
  • 2 søtpoteter
  • 1 ts provance eller toscana krydder
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 terning kjøttbuljong
  •  litt pepper
  • 1,5-2 l vann/grønnsakskraft.

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i en gryte. sammen med olivenolje. Ikke ha for sterk varme.  Tilsett hakked hvitløk.

Skjør grønnsakene i terninger.

Tilsett vannet i gryten sammen med grønnsakene og buljongen.

Kok grønnsakene til de blir møre. Tilsett krydder mot slutten av koketiden og smak til.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar