Fiskesuppe, asiainspirert

For at suppen skal bli best mulig er det best å ha litt ordentlig fiskekraft. Dette får du ved å koke hele fisken som du skal ha i suppen eller ved å koke litt rekeskall. Rekeskall gir en veldig god kraft. Har du ikke kraft så bruk 1-2 fiskebuljongterninger.

I prinsippet kan du putte hva du måtte ønske av grønnsaker og fisk i denne suppen, men for å gi en viss ide kan dette være ett forslag:

300 gr torsk,sei eller laks

ev. 100 gr reker eller scampi etter at du har kokt kraft av skallet

1 boks kokosmelk. Ev. 2 bokser hvis du ønsker den litt mer kremete.

1,5 l kraft

2 gulrøtter

1/2 squash

1/2 løk

2 cm ingefær, raspet

Nudler etter smak

Sitrongress, ev. saften av 1/4 sitron

2 fedd hvitløk.

salt, pepper ev. litt chilli

Agavesirup, sukrin eller sukker. ca 2-3  ss.

Sil kraften (ca 1,5 l) og bland den med  kokosmelken. Kutt grønnsakene og hvitløken i små biter. Stek gjerne løken noen få minutter til den blir blank. Ingefæren kan enten hakkes i små biter eller rives på et rivjern.

Ha i biter av fisken mot slutten av koketiden sammen med nudlene.

La den stå å trekke/småkoke noen minutter.

For å få suppen slik du liker den kan det være greit å smake seg frem underveis. Det viktigste er at du får med smakene salt,surt, søtt og ev litt sterkt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar