Fiskesuppe med smak av Middelhavet

Denne suppen forutsetter at du har en god fiskekraft. I går var det den store kraftkokedagen her i heimen. Det resulterte i diverse glass med kjøtt og fiksekraft. Jeg kommer til å skrive i detalj hvordan ulike former for kraft lages senere, men akkurat i dag har jeg ikke helt kapasitet til det dessverre.

Fiskekraft gir mye god næring og mineraler  Aller best er det om du har noen fiskehoder. Disse inneholder blandt annet thyroidea hormoner. Det er ett svært vanlig problem i dagens samfunn å mangle disse hormonene. Jod er det også viktig å få i seg nok av. 

Bruk fiskrestene fra kraftkokingen i suppen.. Suppler ev. med noen reker. Du kan også bruke en blokk med frossenfisk.

Ingredienser

  • 1 liter fiskekraft
  • 1 boks hermetiske tomater, økologiske 
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • ca 1  ss honning eller annen naturlig søtning
  • oliven
  • krydder som salt, pepper, gurkemeie, timian ev. litt kayennepepper
  • frisk basilikum
  • ev. litt hvitvin

Fremgangsmåte

Hakk løken og stek denne blank sammen med litt smør eller organisk kokosolje. Tilsett hakket hvitløk mot slutten av steketiden. Ha deretter i tomatene og kraften. Smakstilsett det hele med krydder. Kok dette i ca 15 minutter. Hvis du syntes at suppa blir litt tynn tar doe noe av kraften og blander med litt hvetemel eller annen type fortykningmiddel som feks maizennea eller arrowrot. Rør godt og bland dette i suppen.

Ha til slutt i fisken  og olivenen og gi dette ett oppkok. Ha i frisk basilikum før servering eller strø det over suppen.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar