Gresskarsuppe

Tidligere ville jeg ha tenkt at gresskarsuppe høres midnre godt ut, men nå som jeg har forsøkt å lage det ahr jeg forandret mening. Det ble faktisk veldig godt.

Oppskriften under blir sånn ca da jeg glemte å veie gresskaret jeg brukte. 😳

Ingredienser

  • Halvparten av ett middels stort gresskar
  • 2 gulrøtter
  • vann
  • salt
  • pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • litt frisk raspet ingefær, 1-2 cm
  • melk av ønsket type. Aller best blir den selvfølgelig med fløte. Jeg brukte ca 1/2 beger med økologisk rømme

Fremgangsmåte

Skjør gresskaret og gulrøttene i biter. De trenger ikke å være så veldig små. Dess større de er jo lengre tar det jo å koke…

Tilsett vann til det dekker grønnsakene. Kok de inntil møre. Bruk en stavmikser og kjør suppen til den blir gjevn.

Tilsett krydder og ev fløte, creme fraiche eller rømme. Suppen bør ikke koke etter at du har tilsatt rømme. Med fløte og creme fraiche går det helt greit.

Server med en rømmeklatt og ev. dine favorittnøtter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar