Linsesuppe med grønnsaker og kylling

Dette er en enkel rett å servere midt i uken. Den kan gjerne lages i en ekstra stor porsjon. Da trenger man ikke å tenke på hva man skal ha til middag neste dag. Alt slags kjøtt kan selvføgelig brukes. Aller best blir det om du koker suppekraft på ett kjøttbein.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 2-4 kyllingfilèr
  • 1 løk
  • 2 store tomater
  • 1 paprika
  • 4 håndfuller med grønne linser
  • 5 kløfter hvitløk
  • 1-1, 2 liter vann
  • 1 hønsebuljongterning
  • 1 ts gurkemeie
  • ev. 1 cm revet fersk ingefær
  • 1 ts honning
  • litt kaldpresset olivenolje eller økologisk smør
  • ev. annet krydder etter smak som feks pepper, basilukum, provance krydder. Ferske urter gjør seg aller best.

Fremgangsmåte

Kutt løken i biter og stek denne blank i olje. Tilsett gjerne kyllingbitene omtrent samtidig som løken. Tilsett  deretter hakket hvitløk, grovhakkede tomater og paprika. Stek dette inntil grønnsakene begynner å bli litt møre. Kyllingen bør også være nærmest gjennomstekt. Tilsett vann, linser,buljong og ev. raspet ingefær. Tilsett linser. Kok dette etter anvisning på pakken. Vanligvis ca 15 minutter. Tilsett til slutt krydder etter smak.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar