Spinatsuppe med asiatisk vri

Spinat er en supersunn grønnsak. Den er proppfull av vitaminer og en av de beste kildene til vitamin K. Vitamin er svært viktig for oppbyggingen av skjellettet. Det inneholder også flavinoider -de fungerer både som antioksidanter samtidig som de motvirker kreft.

Jeg bruker spinat i feks smoothies, salater, supper etc. Spinatsuppe har en litt «ulekker» farge, men det får man bare overse. :-)

Til denne suppen brukte jeg kokosnøttmelk. Bruk gjerne kokosmelk av den «lette» typen.

Ingredienser

  • 1 pakke fersk eller 1 pakke frossen spinat
  • 2 bokser kokosnøttmelk på 250 ml
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 5 dl vann
  • 3-4 kyllingfilèr
  • 2 ss maizena
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts karri
  • 2-3 ss rosiner
  • smak til med salt og pepper
  • ristede nøtter som cashew eller peanøtter
  • ev. koksflak
  • ev. frisk koriander

Fremgangsmåte

Kok spinat i vann med buljongen til den blir mør. Tilsett kokosnøttmelk, maizena, karri og gurkemeie. Sett stavmikseren i kjelen og kjør suppen til en jevn masse. Skjør kyllingen i biter og tilsett det i suppen.Kok suppen i 10-15  minutter slik at kyllingen blir gjennomkokt.  Tilsett rosiner mot slutten av koketiden. Smak til med ev. salt og pepper.

Som garnityr kan du bruke feks ristede nøtter og/eller kokosflak samt frisk koriander. En klatt rømme eller kesam kan også gjøre seg.

Er du veldig glad i koriander kan du ev. blande en håndfull av dette i suppen før du kjører den til en jevn masse med stavmikseren.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Spinatsuppe med asiatisk vri, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar