Squash og løk suppe

I dag skal jeg på aftenvakt på sykehuset. Bestemte meg derfor for å lage en suppe som samboeren og ungene kan varme opp når de kommer hjem. Litt pannekakerøre har jeg også satt i kjøleskapet.

Ingrediensene ble som følger:

  • 1 squash, gjerne økologisk. Da kan du også velge å bruke skallet.
  • 1 løk
  • vann til det dekker grønnsakenen
  • 3 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • ev. 1 liten neve fersk basilikum
  • 1/4 presset sitron
  • 1 ss sødme feks yacon eller honning
  • ca 3 dl melk etter ønske. Den blir selvfølgelig ekstra god med litt matfløte, men spe da fløten med melk. Du kan også bruke erstatningsprodukter som «havrefløte», havremelk etc
  • krydder som salt, pepper,chillipulver, spisskummen og gurkemeie
  • ev. en rømmeklatt til å ha på «toppen» av suppa
  • ristede pinjekjerner
  • ev. litt mel som fortykningsmiddel. Jeg brukte ca 1 ss kikertmel.

Fremgangsmåte                                                                                                                  

Kok grønnsakene møre. Ha i basilikummen og hvitløken. Jeg er så lat at jeg puttet kikertmelet oppi kjelen før  jeg brukte en stavmikser til å lage en jevn masse.  Tilsett deretter melk, presset sitron og sødme. Avslutt med å smake deg til med krydder. Jeg brukte ca 1 ts salt, 1/2 ts pepper, 1-2 ts chillipulver, 1 ts gurkemeie og 1 ts spisskummen . Det bør være litt «snert» i suppa ellers kan den lett bli litt smakløs.                          

Har du litt kraft i fryseren vil dette gjøre suppen bedre. Kok feks kraft på margbein el. Buljong kan være en grei erstatning. Her kan du  bruke 1 terning grønnsaksbuljong.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 

Hvis du ønsker litt mindre hvitløksmak koker du hvitløken sammen med resten av grønnsakene.

Avslutt med en rømmeklatt og ristede pinjekjerner.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar