«Tomatsuppe» med kyllingboller

Dette er en rett du gjerne kan lage i dobbelt porsjon. I en travel hverdag kan det være greit å ha det samme til middag 2 dager på rad. Jeg har valgt å tilsette litt ekstra grønnsaker. På den måten inneholder retten enda flere vitaminer.

4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 3 hvitløksbåter
  • 5 solmodne tomater
  • 1/2 paprika
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 eple
  • 1 1/2  liter vann
  • 2-3 dl melk, fløte eller vegetabilsk drikke etter ønske.
  • 1-2 grønnsaks buljong terninger
  • 2-3 ts sødme som agavesirup, honning, rårørsukker…
  • 1/2 dl eplejuice
  • 1 ts karri
  • 1 ts cummin
  • ev. litt timian
  • smak til med salt og pepper
  • olje

Fremgangsmåte

Grovhakk løken og stek den blank i en tykkbunnet kjele. Tilsett hakked hvitløk. Kutt tomater, gulrot, paprika og eple i biter. Bitene trenger ikke å være så veldig små. Ha alt sammen i gryten sammen med vann, «melk»,eplejuice og krydder. Kok gryten til grønnsakene begynner å bli møre. Bruk deretter stavmikseren til du får en jevn suppe.

Smak på suppen. Tilsett ev. ytterligere krydder etter ønske.

Kyllingboller

  • 400 gr kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 1-2 ss potetmel
  • 2 båter hvitløk
  • ca 1 ts havsalt/maldon
  • pepper
  • 1 ts gurkemeie

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en mikser til en jevn røre. Rull små boller og putt de direkte oppi suppen. La suppen koke i ca 15 minutter. Smake ev. på en kjøttbolle. Hvis de er store kan de trenge lenger tid.

Server alene ev. med en skive grovt brød. Skiven kan gjerne være dynket med kaldpresset olivenolje og litt havsalt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar