Ertepurè

Ertepurè  og ertestuing er ikke det samme.  Ertestuing lages av tørre erter. De må derfor bløtlegges før stuingen kan lages.

Ertepurè er litt friskere i smaken. Den gjør seg godt sammen med feks en fiskerett.

Bruk fortrinnsvis erter fra frysedisken. Hermetiske erter fungerer også. Da jeg lagde purèn var det kun hermetiske erter i butikken. Derfor den litt lite «friske» fargen på bildet.

Ingredienser

  • 1 pose frosne erter ev. hermetiserte
  • melk eller vegetabilsk drikke etter ønske
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok ertene etter anvisning på pakken. La det være igjen litt kokekraft i kjelen før du tar oppi melk. Totalt så bør det ikke være mer enn ca 1 kaffekopp væske i kjelen. Bruk en stavmikser og «mos» purèn til den blir som en «havregrøt» i konsistensen. Har du tatt oppi for mye væske lar du den bare koke litt lenger slik at væsken fordamper.

Smak til med salt og pepper. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Ertepurè, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar