Hummus

Hvis du noen gang skulle finne på å reise til Midt-Østen ville det være rart om du kom tilbake uten å ha spist litt hummus. Hummus kan brukes til så mangt. Det klassiske bruksområdet er sammen med falafler. Du kan også bruke det på brødskiva istedet for smør. Du kan lage gode sandwicher med hummus som en av ingrediensene. Hummus smaker også godt som dip med feks gulrøtter.  Her kan du få inspirasjon til andre bruksområder.

Du kan lage hummus både med og uten tahini. Det beste er å lage sin egen tahini. Det er sunnere og billigere.

Det enkleste er å bruke hermetiserte kikerter. Du kan også bruke tørkede, men da må du legge dem i vann i minst 12 timer før du koker de.

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske kikerter. Jeg brukte Ica sin pakke på ca 350 gr. Tilsett ca 1/2 dl av væsken. Tilsett vann hvis du koker kikertene selv.
  • 3-4 ss presset sitron
  • 2 kløfter med hvitløk
  • 2 ss tahini
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss kaldpresset olivenolje

Ev. litt spisskummen og pepper hvis du ønsker en litt mer særegen smak..

Fremgangsmåte

I en blender eller food prosessor tilsetter du samtlige ingredienser. Bland ingrediensene godt til du får en jevn masse.

Ferdig! :)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar