Ovnsstekte grønnsaker med eple

Her kommer en lett og sunn rett å lage som tilbehør til middagen.Jeg har brukt rødbeter, epler og søtpotet. Litt krydder samt olje må også til. Lit nærmere beskrivelse følger.

Oppskriften er forresten til ca 4 personer.

  • 1 stor søtpotet
  • 2 rødbeter eller polkabeter
  • 1 eple
  • friske urter etter ønske
  • salt
  • pepper
  • litt ingefærpulver
  • olivenolje

Fremgangsmåte

Skjær grønnsakene og eple i tynne skiver. Legg de lagvis i en ildfast form. Strø over salt, pepper og ingefær. Litt urter kan du også legge i formen. Imidlertid er det aller best  å strø hakkede urter over grønnsakene etter steking. Hell litt olje over grønnsakene, men den meste av oljen tar du på etter at grønnsakene er stekt. Stek de på ca 180 grader i 30 minutter. Kjenn på de med en kniv. Noen liker at de er helt gjennomstekte. Andre at det er litt tyggemotstand.

Fiks ferdig!

Sunt og godt!

God middag!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar