Rosenkålstuing

Rosenkål er kjent for å være en grønnsak som blandt annet kan være med på å motvirke utviklingen av kreft celler. Den inneholder dessuten kalium, vitamin K (som er med på å styrke skjelettet) samt folat.

Barn er ikke bestandig så glad i rosenkål, men som stuing er den populær hos mange.

Ingredienser til ca 4 porsjoner

  • 1 pose frosne rosenkål. Ferske er enda bedre, men ikke alltid så lett å få tak i.
  • salt og pepper
  • ev. litt muskatnøtt
  • melk etter ønske. Aller best blir det med fløte, men til hverdags er det best å holde seg til en litt sunnere variant.

Kok rosenkålene møre. Slå ut litt av vannet. La det være igjen litt kokekraft ca 1 -2 dl.

Bruk stavmikseren og kjør den til en jevn stuing. Spe på med melke ev. vegetabilsk drikk. Den skal være omtrent som en «havregrøt» i konsistensen. Smak til med krydder.

Passer godt til feks lam og andre kjøttretter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
Rosenkålstuing, 6.7 out of 10 based on 3 ratings

Legg igjen en kommentar