Taco krydder

 Taco er ett fast innslag i mange norske hjem. Så også hos oss. Hver fredag står tacoen på bordet. Eller, taco er det vel egentlig ikke, men tortilla med tacoingredienser. Da vi fant ut at tacoskjell inneholder palmeolje var det kroken på døra for tradisjonell taco. Jeg har frem til nå stort sett kjøpt alle ingrediensene i butikken. Lenge har jeg tenkt på at dette må jeg gjøre noe med, men ikke kommet til det. Nå måtte jeg ta meg sammen. Å spise taco med de ingrediensene man kjøper i butikken gir ikke akkurat en» boost for helsa. Jeg har stort sett valgt økologisk tacosaus og tacokrydder. Jeg har også kjøpt ett naturlig tacokrydder på iHerb, men dette syntes jeg ikke smakte spesielt godt. Da jeg lagde tacokrydderet var jeg nødt til å kjøpe de fleste av ingrediensene i en daligvarebutikk. Primært ville jeg ha brukt organisk krydder, men det er ikke så lett å få tak i Norge. Ett godt alternativ i så måte er Gourmetpikene. Du kan finne organisk krydder hvis du kjøper på nettet fra USA.  Se her. Simply organic har også taco krydder.

Ingredienser 

  • 4 ts paprika
  • 4 ts chillipulver
  • 1/4 ts kayennepepper
  • 3 ts løkpulver
  • 3 ts hvitløkpulver/hvitløksalt
  • 4 ts spiskummin.

Bland krydderet og oppbevar i ett lufttett glass.

Jeg har også laget fermentert tacosaus. Oppskrift kommer snart. Tortillalefser har jeg så langt kjøpt i daglivareforretningen. De finnes i litt grovere utgaver eller som økologiske. Mange av tortillaene inneholder imidlertid palmeolje eller  vegetabilsk olje. Hva som skjuler seg bak vegetabilsk olje vet kun produsenten…. Noen av tortillaene inneholder raffinert rapsolje. Det er disse jeg har kjøpt så langt. Det beste valget i butikken, men absolutt ikke optimalt etter min mening. Jeg bør derfor begynne å lage egne tortillaer. Det får bli ett prosjekt i tiden fremover. :)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
Taco krydder, 8.5 out of 10 based on 2 ratings

Legg igjen en kommentar