Vegetar «sushi» ris

For alle raw food tilhengere er dette et alternativ til ris. Jeg syntes personlig det smakte veldig godt. Det er stappfullt med gode grønnsaker og nøtter og derfor svært sunt! Du ka selv velge type grønnsaker. Det skal være rotgrønnsaker. Ta det du har for hånden og som du liker godt.

Her som så ofte ellers lagde jeg «risen» litt på slump. Det kan derfor være lurt å smake seg litt frem.

Ingredienser

  • ca 500 gr rotgrønnsaker. Jeg brukte fortrinnsvis kålrot, men også en jordskokk samt litt persillerot. Pastinakk og gulrøtter kan også fungere bra.
  • ca 2 håndfuller  av dine favorittnøtter, jeg elsker pecan nøtter
  • ca 2 ss eddik
  • salt, gjerne himalaya eller maldon

Fremgangsmåte

Rens, vask og skjær grønnsakene i terninger. Ha de i en foodprossessor sammen med nøttene. Kjør det til en jevn masse. Ha i  eddik og salt. Smak på blandingen og vurder om du skal tilsette mer. Ha ev. i litt kaldpresset olivenolje for å få en «ris» som henger bedre sammen.

Denne «vegetar risen» passer feks godt i vegetar maki ruller  sammen med peanøttsaus.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar