Squash grateng

Dette er en rett som kan spises alene, men til middag gjør deg seg med litt kjøtt eller fisk ved siden av. Jeg valgte å bruke kylling.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 2 squash
  • 6-8 store sjampinjonger
  • 1 løk
  •  2 -3 dl væske som feks fløte, melk eller vegetabilsk drikke. Du kan godt bruke feks lettmelk hvis du ønsker den mindre fett.
  • 1 kopp med raspet parmesan eller annen ost
  • 2 kopper kokt villris, quinoa, byggryn eller feks hel bokhvete
  • 1 terning med grønnsak eller kyllingbuljong
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 håndfull frisk basilikum
  • 1 ss hvetemel, hirse eller feks rismel til å gjøre sausen litt tykkere
  • kaldpresset olivenolje eller økologisk smør til steking
  • salt og pepper etter smak

Kutt løken i biter og fres denne i en panne med oljen eller smøret. Tilsett hakket sjampinjong. Kutt deretter squashen i «lillefinger» tykke strimler og stek denne lett.

Smelt 1 ss smør og tilsett melet. Rør til en jevn masse. Spe med væsken. Kok opp væsken med buljong, halvparten av osten og gurkemeie. Tilsett ev. litt pepper.

Legg løk og sjampinjong i bunnene av en stor ildfast form. Legg deretter over squashen samt grovhakked basilikum. Strø over risen eller det du ønsker å bruke. Kanskje har du noen rester fra i går som du kan bruke i retten. Du kan også fryse ned rester fra tidligere  middager å ta dette frem til denne middagen.

Hell over sausen. Strø over resten av osten.

Stek gratengen i ca 30 minutter på 175 grader. Kjenn på grønnsakene før du tar dem ut av ovnen. Det kan gjerne være litt motstand i squashen.

Server med feks stekte/grillede kyllingfilèr. Du kan gjerne marinere dem først med litt sitron, kaldpresset olivenolje, salt og pepper.

Press ev. litt frisk sitron over gratengen samt kyllingen før servering.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar