Panacotta med pasjonsfrukt

Panacotta kan varieres med hva du vil av bær og frukt. Sjokolade kan også fungere. Jeg har her valgt å bruke pasjonsfrukt, men du kan også bruke feks blåbær, bringebær, mango etc etc.

Panna cotta er svært lett å lage.

Ingredienser

  • 3 plater gelatin
  • ca 1 dl sødme feks xylitol, yacon eller agave sirup (du kan bruke litt mindre agave sirup da den er søtere enn sukker)
  • 6 dl fløte
  • 1 vaniljestang eller 1 liten ts økologisk vaniljepulver
  • saften av 1/3 sitron eller 1 lime. Rasp gjerne litt av skallet oppi.

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i vann.Ta frøene ut av vaniljestangen. Varm opp fløten sammen med sødmen limen og vaniljen. Ta det av platen etter oppkok. Ha gelatinen i væsken. 

Hell desserten i porsjonsformer. 4-6 stykker.

Sett det kjølig.

Når desserten har stivnet kan du enten hvelve de over på fat eller la de være i formene.

Pasjonsfrukttopping

Ta ut frukten av 2 pasjonsfrukter. Bland det med litt sødme. Du må varme det litt opp hvis du feks bruker xylitol.

Noen liker å ha litt ekstra limesaft i fruktblandingen. Dette er ikke nødvendig når du bruker pasjonsfrukt. De er såpass syrlige i seg selv.

 

Ps! Etter at jeg lagde denne oppskriften har jeg blitt oppmerksom på at agave ikke er spesielt sunt. Skal du bruke agave bør du iallefall bruke den «rå og økologiske utgaven».

Ps! Mange typer desserter er ikke spesielt sunne i store mengder.  Denne inneholder mye fløte. Jeg mener ikke at dette er spesielt sunt, men litt fløte kan man unne seg av og til.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar