Ristede kastanjer

Ristede kastanjer har en litt særegen smak. Jeg syntes den er kjempegod, men alle liker nok ikke dette like godt.

Til 4 personer trenger man ca 1/2 kg kastanjer. Kastanjer er kun å få tak i om høsten.

Fremgangsmåte

Skjær ett kryss på toppen av hver kastanje. Krysset skal være ganske stort ellers kan det bli vanskelig å få selve nøtten ut av skallet etter steking.

Legg kastanjene på en seng av salt med krysset opp. Rist kastanjene i ovnen på 225 graver i ca 30 minutter. Hvis du da ikke klarer å bryte løs skallet fra kastanjene må du riste de ytterligere.

Server kastanjene med mykt smør og feks litt sitron.

Ps. Saltet kan du fint bruke om igjen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (9 votes cast)
Ristede kastanjer, 6.6 out of 10 based on 9 ratings

Legg igjen en kommentar