Bulldoserkake

Denne kaken lagde jeg i min sønns 3 års dag. Når sant skal sies er ikke jeg noen ekspert på slike kaker, men jeg lagde nå en kake etter beste evne.

Målet med kaken var jo at den skulle være litt sunnere en tradisjonelle kaker. Uten bruk av kunstige farger og e-stoffer.

 

Ingredienser

  • 6 egg
  • 5-6 ss økologisk rå kakao
  • 3 ts bakpulver
  • 250 gr økologisk hvetemel
  • 100 gr kikertmel (garbanzo)*
  • 150 gr xylitol (bjørkesøt)
  • 1 liten ts stevia
  • 1/2 ts økologisk vaniljepulver
  • 100 gr økologisk smør
  • ev. 1/2 væske som feks melk etter ønske
  • ev. 2 ss fibrex eller fiber husk
  • ev. 1 ts xantangum (ikke nødvendig)

Fremgangsmåte

Pisk smør og xylitol og stevia hvitt (helt hvitt vil du ikke få det)

Tilsett eggene 1 om gangen.

Rør inn alt det tørre. Dvs kakao, hvetemel, bønnemel,vaniljepulver, bakeepulver + ev. fibrex elelr fiberhusk. Virker deigen litt tykk blander du i litt væske.

* Du kan bruke kikertmel (garbanzo) på www.renkost.no eller på www.iherb.com. Flere helsekostforretninger fører kikertmel. Du kan også finne det i mange innvandrerbutikker. Du kan også velge å male kikerter eller feks hvite bønner selv i en blender. Dette melet er svært næringsrikt og proppet med proteiner.

Deigen får en karakteristisk kikertlukt. Det snodige er at denne smaken forsvinner fra kaken etter at den er stekt. Jeg brukte nok litt mindre garbanzomel enn i oppskriften over.

Bre kaken utover en langpanne og stek denne i …..

Hvis du bruker fibrex i kaken vil den bli litt «kornete», men dette vil forsvinne etter at kaken har fått satt seg.

Del kaken i fire og legg den lagvis til den tar form som en bulldoser.

 

Glasur

  • 300 gr sukrin melis
  • 150 gr økologisk smør. Syntes du det blir for salt må du bruke usaltet meierismør
  • 2 ss økologisk råkakao
  • 1/2 ts vaniljepulver

Rør ingrediensene godt sammen. Og spre det utover kaka.

Sukrin melis gir en karakteristisk «ising» i munnen. Det eneste alternativet til dette  er tradisjonell melis.

Pynt

Det er vasnkelig å finne den optimale «sunne» pynt. Jeg har her brukt kjeks og grissini. Lakris pipene kjøpte jeg på helsekostbutikk. Jeg brukte mørk sjokolade og kako til å «illustrere» jord.

Tips 

Har du ett barn som ikke tåler gluten kan du feks bytte ut hvetemelet med rismel.

Har du ett barn som ikke tåler meieriprodukter kan du bruke soyamargarin istede for smør.

 

Utrolig nok; kaken gikk ned på høykant. Ofte blir det svært mye kake igjen ifm en barnebursdag. Her forsvant 2/3 av kaken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar