"/>

En sunnere sjokolade

Ingredienser

  • 200 gr rå kakaosmør (ev. 100 g kakaosmør og 100 g ekstra virgin kokosolje)
  • 1/2 ts fortrinnsvis økologisk vaniljepulver
  • 1 dl rå kakao
  • 3 ss rå agavesirup
  • 3 ss xylitol

Du kan ev. bytte ut agavesirup med xylitol eller vis versa. Gula java er også fin å bruke- spesielt gula java kakao.

Smelt kakaosmøret i vannbad. Temperaturen bør ikke overstige ca 40 grader.

Tilsett deretter kakao, sødme og vaniljepulver.

Tilsett ev. en av smaktilssetningene under. Smak til og vurder om du ev. ønsker å tilsette mer sødme.

Ta den varme blandingen i feks miniatyr muffinsformer eller isformer. Isformene fraIkea er kjempefine.

Oppbevar sjokoladen i kjøleskap.

7 forslag til smakstilsetninger

  1. hakk dine favorittnøtter og stek disse i feks ekstra virgin kokosnøttolje eller kaldpresset olivenolje. Tilsett havsalt.
  2. hakkede aprikoser
  3. rosiner bløtlagt i rom i ca 1 time
  4. fersk rød chille. Den må være hakked i svært små biter
  5. hakkede mandler og rosiner
  6. hempfrø ristet på pannen med litt havsalt
  7. gojibær

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar