Fromage kake

Til denne kaken kan du selfølgelig bruke alle former for bær. Her ble det jordbær…

Det er ikke slik at du må bruke de økologsike produktene, men det blir sunnere.

Ingredienser til kakebunnen

  • 150 gr økologisk smør eller cocosa
  • 150 gr havregryn
  •  3 ts kanel
  • 4-5 ss sødme som feks rå  palmesukker eller xylitol
  • 1 ts økologisk vaniljepulver/sukker
  • ev. 2 ss fiber fin

Smelt smøret. Rør sammen alle ingrediensene i smøret. Dekk deretter bunnen i en liten kakeform med deigen.

Ingredienser til fromagen

  • 3 dl pisket krem
  • 8 plater gelatin
  • vel 1/2 beger creme fresh eller kesam, vanlig eller mager etter ønske
  • 1 1/2 dl eplejuice
  • ev. 3-4 ss presset sitron
  • ca 5 ss sødme som feks sukrin eller  xylitol. Stevia fungerer også helt fint, men da trenger du kun en liten mengde.
  • 500 gr jordbær

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. De skal bløtlegges i ca 5 minutter. Press mesteparten av vannet ut av gelatinen og varm det forsiktig opp til det blir flytende.

Pisk kremen. Tilsett eplejuice, sødme, creme fresh og ev. litt sitron.  Hell blandingen oppi gelatinen. Rør hele tiden godt.

Del jordbærene i 2-3 biter avhengig av størrelsen. Bland 2/3 av bærene forsiktig i kremen.

Legg kremen over havregrynsbunnen.

Sett kaken kjølig noen timer.    

Visste du forresten at prestekrager er spiselige? Det samme gjelder for blomsten på storkenebben. Flotte til pynt på en kake!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Pynt med jordbær når den har stivnet.

Tips til deg som ikke tåler melk, gluten eller sukker.

Istedet for krem finnes det erstatningsprodukter laget av soya eller havremelk. Noen av disse kan piskes til krem.   Sour supreme soyarømme kan ev. erstatte  creme freshen. Soyayoghurt kan også brukes. Store mengder soya produkter er allikevel   ikke å anbefale. For øvrig vil jeg anbefale upasteurisert fløte, men det er dessverre svært vanskelig å få tak i dette. Upasteurisert fløte inneholder ikke laktose. Kaseinmengden er også redusert, men ikke totalt. Du kan vurdere å bruke upasteurisert hjemmelaget kefir. Her vil det være minimale mengder kasein, men av erfaring syntes jeg denne kan være litt vanskelig å få stiv.

Bruk ekstra virgin kokosolje som erstatning for smøret eller økologisk kokosolje. Jeg anbefaler ikke å bruke raffinerte plantemargariner.

 Havregryn finnes som glutenfritt.

Lecitin eller agar agar kan erstatte gelatin. Tidsporten selger for øvrig gelatin som er av svært god kvalitet. Denne er å anbefale også i ett helsemessig perspektiv.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar