Gulrot muffins

  • 3 egg
  • 1 1/2 del sødme som feks  bjørkesøt, gula java fin eller agave sirup
  • 1 dl rapsolje (oljen til baking)
  • 4 ss fiberhusk
  • 1 dl fullkorns rismel
  • 1 toppet ts bakepulver eller 1 toppet ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts vaniljepulver, gjerne av den økologiske typen. Bruk 1 ts hvis Freias vaniljesukker.
  • 2 store gulrøtter, raspet

Rør egg og «sødme» til eggedosis. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen. Fyll deigen i muffinsformer og sett de på en plate.

Oppskriften gir ca 10 store muffins. 15 stk av den litt mindre sorten.

Stek muffinsene midt i ovnen på 180 grader i ca 30  min.

Avkjøl kakene.

Imens lager du  topping.

  • 75 gr kremost/philadelphia
  • 75 gr sukrin melis.

Rør ingrediensene godt sammen.

Smør kremen på de avkjølte muffinsene.

Hvis du/dere ikke tåler melkeprodukter kan sukrin melis blandes med vann og smøres utover muffinsene.

Alternativt kan sukrin melis strøs over muffinsene gjennom en tesil.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar