Hjemmelaget marshmallows

Disse marshmellowsene har nesten samme konsistens som kokosboller. Her brukes primært honning som søtning, men lønnesirup ev. noe stevia kan også brukes. Disse faller definitivt i smak hos de fleste barn. Når man har barn som er  litt sensitive for kunstige farger og e- stoffer er det godt å ha noe annet å variere med. Ett av våre barn tåler heller ikke melkeproteinet kasein. Da er det ikke så mange alternativer igjen på godtefronten.Nå er det ikke ett mål i seg selv å spise godterier, men av og til må barna få kose seg. Lørdager er det lørdagsgodt her i huset. Dessuten er det lov med litt ekstra i ferier ol.

Fordelene med diss godsakene er at de inneholder mye gelatin. Veldig gunstig for oss mennesker!  Bruk en gelatin av god kvalitet. Aller best er gelatin fra kuer som primært har blitt foret på gress. Ikke helt enkelt å få tak i her i Norge, så da får man gå for «second best» Les om gelatinets helsefordeler her.

Jeg har fått ideen til disse fra  en kjemebra blogg; Mommypotamus . Oppskriften er ikke direkte kopiert. Blandt annet syntes jeg de gjør seg med litt ferkspresset sitron for en litt friskere smak. Jeg syntes selv disse ble litt i søteste laget. Så du kan fint redusere noe på honningsmengden ev. bytte ut litt av honningen med noen dråper stevia. De kommer jo i mange smaksvarianter og kan gi litt variasjon på smaken. Jeg tenker også at man fint kan tilsette litt bærkonsentrat etc. for smak og farge. Smaksaroma fra Urtegaarden er også ett godt alternaiv. Jeg vil komme med flere forlsag på disse godisene etter hvert. Her er det definitivt mange muligheter!

Jeg burde definitivt ha hatt litt flere bilder, men kameraet var ikke hjemme da mashmellowsene ble laget. Her kan du se en video som gir en god beskrivelse.

Ingredienser

  • 2,5 dl vann
  • 250 gr fortrinnsvis økologisk honning. Bruk ikke lynghonning. Den har for særegen smak til disse. Lønnesirup er mer smaksnøytral og derfor ett godt alternativ. 
  • 1 ss vaniljeekstrakt, fortrinnsvis økologisk
  • 1/4 ts salt
  • 3 ss gelatinpulver. Jeg har brukt denne gelatinen.
  • ev. noen ss presset sitronsaft

Fremgangsmåte

Ha 1/2 av vannet i en bolle. Ha i gelatinpulveret. Dette lar du stå og bløtlegge seg mens du gjør klar resten av ingrediensene.

Ha det resterende vannet sammen med  honning, saltet og vaniljeessensen i en kjele. Dette skal nå stå å koke i 7-8 minutter på middels varme. Blandingen skal være svært varm når du tar den av platen.  Nå skal du ha blandingen direkte i den kalde gelatinen.

Du bør bruke en kraftig foodprosessor til denne  prosessen.

I bollen med gelatinen og vannet tilsetter du  den  varme væsken med blandt annet honning. Tilsett det gradvis på lav hastighet. Når ingrediensene er blandet øker du etterhvert opp hastigheten til maks effekt. Nå må du la maskinen kjøre i ca 10 minutter. Dette er tiden det tar før blandingen er blitt ordentlig stiv og fluffy. Tilsett nå ev. litt sitron og blandt godt.

Nå må du arbeide relativt fort da blandingen begynner å stivne nokså raskt.

Finn en form på ca 30 x 20 cm. Dekk denne med bakepapir. Ha litt papir til overs på sidene slik at det blir lettere å få opp marshmellowsen når de er ferdige.

Det kan være en fordel å ha litt ristet kokosmasse på bunnen av formen samt på toppen av massen for at et den skal bli lettere å forme, men dette er absolutt ikke nødvendig.

Ha massen i formen og spre den utover med en slikkepott. Ha ev. litt olje på hendenen når du «klapper til»marshmellowsene.

Sett den kald i ca 4 timer før du skjærer den opp i biter!

Vips, litt godis til påsken! 😎

God påske!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Hjemmelaget marshmallows, 10.0 out of 10 based on 1 rating

4 Responses to “Hjemmelaget marshmallows”

  1. Wow, dette så jo enkelt og greit ut! Må prøves! Takk for oppskriften!

  2. Kristine sier:

    Marshmallows har jeg lenge tenkt på å lage for å utvide det hjemmelagde reportoaret. Nå gjorde du det veldig enkelt for meg, tusen takk:) Ha en flott påske!

Legg igjen en kommentar