Sitronmarengspai

Paideig

  • 3 dl mandelmel
  • 125 gr fortrinnsvis økologsk smør. Smør fra Rørosmeieriet er tilsatt litt salt, men det fungerer helt fint.
  • 4 ss vann.

Sitronfyll

  • 0,75 dl  sukrin
  • 0,75 dl rå agavesirup eller xylitol
  • 6 ss maisenamel
  • 3 1/2 dl vann
  • saft av 1 stor sitron
  • 3 eggeplommer
  • skall av 1 sitron
  • 2 ss økologisk smør

Marengs

  • 2 eggehviter
  • 1 dl sukrin

Smuldre margarinen i smøret og tilsett vann. Arbeid deigen godt sammen. Kle en paiform på ca 22-24 cm og stek paien på 225 grader i ca 20 minutter.

Imens lager du sitronfyllet. Bland det søte med maizenna,vann, og sitronsaft i en kjele. Gi det ett oppkok. Ta kjelen av platen og bland inn eggeplommene. Varmes litt, men unngå at det koker. Ta kjelen av platen og tilsett sitronskallet og smøret. Avkjøl paien litt og fyll den i paiskallet.

Pisk sukrin og eggehvite hvitt og legg dette på toppen av kaken.

Stek kaken på 175 grader på nederste rille til marengsen har blitt gyllen. Følg godt med.

Kaken kan serveres varm eller kald.

Istede for sukrin og agave kan du gjerne bruke andre sukkererstatninger. Hvis du velger å bruke stevia må du smake deg frem. Det skal ikke mange teskjeene til…

Dette er en kake med lav GI. Den passere også bra for diabetikere. Agave sirup kan føre til noe blodsukkerstigning. Har du diabetes bør du ikke bruke dette. Bruk heller kun sukrin eller fortrinnsvis xylitol da det er best på smak.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar