Sjokolade med kokosmelk

Jeg har laget flere typer sjokolade de siste årene, men ofte er det slik at smaken blir lit tfor intens for barna. Er det for mye kakao i sjokoladen er det ikke alle barna som liker dette. Jeg forsøkte meg derfor i dag på en litt mildere variant. Jeg reduserte kraftig på kakaoen. Da fallt den godt i smak hos eldstemann. Faktisk første gang hun har likt slik sjokolade.

Hvis du ønsker å prøve deg på samme type sjokolade kan du ikke bruke en tyntflytende kokosmelk. Jeg har kjøpt en kokosmelk på Rema som er veldig tykk i konsistensen. Nei, den er dessverre ikke økologisk, men den har iallfall ikke altfor mange tilsetningsstoffer.

Jeg bruker gjerne stevia dråper med forskjellige smaker. Det har vært litt vanskelig å få tak i i Norge, men nå kan du feks finne det i  helsekosttforretningen Life. Se også her. Bruker du ikke stevia med vanilje kan du bruke stevia med en annen smak som feks toffe eller hasselnøtt.

Du trenger sånn ca:

  • 100 gr økologisk kakaosmør
  • 3 store ss kokosmelk
  • 1 ss økologisk palmesukker og ca 6 dråper stevia med vaniljesmak eller ca 3 ss økologisk palmesukker
  • 1 stor ss rå økologisk kakao
  • ett knivsodd salt

Fremgangsmåte

Smelt kakosmøret på svak varme i vannbad. Tilsett deretter kokosmelken. Varm det tilstrekkelig lenge til alt blir til en væske. Tilsett deretter sødmen samt kakao og litt salt.

Bland alle ingrediensene godt.

Ha sjokoladen i små former. Det kan være lurt å ha formene i fryseren før du ev. tar de ut av formene. Oppbevar sjokoladen kjølig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

One Response to “Sjokolade med kokosmelk”

Legg igjen en kommentar