"/>

Sjokoladekake med krem

Denne kaken inneholder råkakao. Råkakao er blandt annet full av antioksidanter og defineres som «supermat».

Mandelmel og agave/xylitol fører til en langsommere blodsukkerstigning. Dette fører til en mindre vektøkning enn hva en tradisjonell  kake vil gi. Den er også gunstig for diabetikere.

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 dl sødme som feks xylitol eller  agavesirup.
  • 100 gr smør
  • 3 dl mandelmel (mal ev. ditt eget i feks en blender)
  • 2 ss bakepulver
  • 1 liten ts vaniljesukker, gjerne økologisk
  • 3 ss råkakao

Fremgangsmåte

Rør smør og «sødme»  til eggedosis. Bland i det smeltede smøret, mandelmel, bakepulver, vaniljesukker, råkakao og vaniljesukker. Rør forsiktig til en jevn og luftig røre.

Stek kaken i ca 30 minutter på 180 grader. Kaken blir best om den er litt rå i midten.

Du kan ev. bruke sukrin istede for xylitol eller agave. Jeg har personlig forsøkt dette. Det ble  ingen stor sukse. Har du diabetes eller candida syntes jeg xylitol er å anbefale.

Jeg har valgt å ha ett lag med sjokoladeglasur mellom kaken og kremen. Du kan velge å ikke ta krem på toppen, men da bør du nok iallefall doble oppskriften. Hvis du ønsker å gjøre det på en enklere måte enn her kan du selvfølgelig smelte sjokolade i vannbad og ev. blande det med litt ekstra virgin kokos olje eller økologisk smør. Kjøp da en sjokolade med mer enn 70 % kakao og minst mulig sukker.

Sjokoladen bør smelte på svak varme. Helst ikke mer enn 40 grader.

Sjokoladeglasur

  • 2 ts råkakao
  • 50 gr råkakaosmør
  • litt vaniljesukker eller vaniljepulver
  • 1 ss rå agavesirup

Fremgangsmåte

Smelt kakaosmøret i vannbad. Ta deretter oppi kakao, agave samt vanilje. Bland godt.

La det stå å avkjøle seg litt til det er på vei til å bli tykkere.

Ta glasuren på den kalde kaken.

La kaken stå kaldt til glasuren har blitt helt stiv.

Topp deretter med pisket krem ev. tilsatt litt sødme.

Melkeallergikere kan bruke ett av erstatningsproduktene på markedet til å lage krem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar