Sjokolademoussekake

Denne kaken inneholder mandelmel istede for hvetemel. Ett mye bedre alternativ som bidrar til å holde blodsukkeret mer stabilt. Den inneholder også uraffinerte produkter i sin opprinnelige form. Rå kakao er feks svært rik på antioksidanter.

Ingredienser

Bunn

  • 1oo gr fortrinnsvis økologisk smør
  • 2 egg
  • 0,5 dl xylitol
  • 3 ss rå agavesirup
  • 1 ts økologisk vaniljepulver
  • 1 1/2 dl mandelmel
  • 1 ts bakepulver
  • litt havsalt
  • 1 ss fiberfin (ikke helt nødvendig)
  • 3 ss toppede rå kakao

Smør en kakeform. Smelt smøret. Imens pisker du egg, xylitol og agavesirup til eggedosis. Hvis du ikke har både xylitol og agavesirup, kan du erstatt det ene med det andre. Da vel 1/2 dl xylitol eller vel 1/2 dl agavesirup.

Tilsett deretter mandelmel, bakepulver, råkakao, vaniljepulver og salt. Tilsett til slutt det kjølige smøret. Du kan selv lage ditt eget mandelmel ved å kjøre det i blenderen til ett fint mel.

Stek kaken midt i ovnen på ca 175 grader i 20-25 minutter. Om kaken er litt rå inni er det bare godt.

Sjokolademousse

  • ca 2 ss rå agavesirup
  • 1 dl kesam mager eller vanlig type.
  • ca 50 g rå kakaosmør
  • 1 ss ekstra virgin kokosolje som feks cocosa
  • 2 ss rå kakaopulver
  • 2 dl kremfløte
  • Istede for å lage din egen sjokolade kan du  bruke 100 gr mørk sjokolade over 70 %. Husk da at denne kan inneholde sukker.

Smelt kakosmør og kokosolje i vannbad. Bland i kakoen og agavesirup. Pisk kremen og bland dette i den kjølige sjokoladeblandingen.

Ta blandingen på toppen av den kjølige bunnen. Sett kaken kaldt i minimum 1 time.

Pynt med feks blåbær, bringebær og kakaonips.

Tips for deg med diabetes eller candida:

Istede for agavesirup bør du bruke kun xylitol. Xylitol gir kun en minimal påvirkning på blodsukkeret. Sukrin har overhode ingen påvirkning. Hvis du liker dette kan du selvfølgelig bruke dette som den eneste søtkilden. Det kan være at kaken blir litt «tørrere» av dette. Du kan kanskje da vurdere å steke den kun i max 20 minutter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar