Brennesle pesto

Pesto er kjemepegodt i pasta, til grønnsaker, fisk etc.  Basilikum er vanligvis hovedingrediensen i pesto, men hva som helst av urter og grønnsaker kan igrunnen brukes. Her kommer et forslag med brennesle.

Brennesle er veldig  næringsrikt og har i disse vårtider begynt å stikke opp av jorda. Mange ser på planten som et irriterende ugress, men hvorfor ikke ta den i bruk i matlagingen!? Mye billigere enn basilikum a gitt!

Når du høster brennesle bør du ha på det hansker. Hvis ikke kan det svi ganske godt. Plukk de ferskeste skuddene og forvell de ev. i 1 minutt. Dvs å koke de før du skyller bladene med kaldt vann.

Til denne pestoen trenger du den sammen mengden brennesle som på en potte basilikum! Bruk primært bladene.

Videre trenger du!

  • 1/2 dl olje. Helst kaldpresset, men den har ofte en strammere smak..
  • 75 gram parmesan, gjerne upasteurisert
  • 5 ss pinjekjerner eller andre nøtter
  • 1 fedd hvitløk.
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en stavmikser og bland det godt. Stort vanskeligere er det ikke!

Du kan også bruke for eksempel løvetannblader, ruccola, soltørkede tomater etc. som erstatning for brenneslen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (5 votes cast)
Brennesle pesto, 7.6 out of 10 based on 5 ratings

Legg igjen en kommentar