Hjemmelaget creme fraiche/rømme

Dette er igjen ett innlegg hvor maten fermenteres for å skape gode bakterier.Dette er  gunstig for  opprettholde en funksjonibel tarm.

Det er flere måter å lage dette på. Jeg har kun brukt upasteurisert melk. Jeg er usikker på om det er mulig å bruke pasteurisert og homogenisert fløte. Jeg tror igrunnen jeg har brukt pasteurisert fløte tidligere hvis jeg tenker meg godt om. :) Hvis noen vet for sikkert er det bare å komme med en kommentar.

Jeg trenger strengt tatt ikke å skrive en oppskrift her. Jeg kommer kun med ett par forslag. Jeg har altså brukt upasteurisert melk. Når melken blir stående stiger fettet til toppen av glasset. Dette har jeg satt tilside og brukt i fermenteringen.

  • du kan bruke tradisjonelle kefirkorn. La blandingen stå fremme på kjøkkenbenken til den er blitt tykk nok
  • jeg foretrekker imidlertid å ta litt craime fraice eller rømme i melken/fløten, røre om godt og sette den til syrning på kjøkkenbenken. Dette tar vanligvis litt kortere tid enn ved bruk av kefirkorn. Bedre syntes jeg også at den blir. Når du ønsker å lage en ny porsjon bruker du en rest fra forrige blanding. Det er altså kun første gangen du trenger å kjøpe rømme eller creme fraiche.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar