Klassisk pesto

Dette er en klassisk «rett fra Italia.  Den passer til pasta, fisk kjøtt etc, etc…

Ingredienser

  • 1 potte basilikum, bruk kun bladene
  • 50 gr grovhakket parmesan
  • ca 4 ss pinjekjerner
  • 1/2 dl kaldpreset olivenolje
  • 1 fedd grovhakket hvitløk

Fremgangsmåte

Bland bladene med den grovhakkede parmesanen og hvitløken, pinjekjerner og olivenolje.

Bland det i en stavmikser,eventuelt en  blender.

Oppbevar pestoen kjølig i ett glass med lokk.

Holder seg opp mot 1 uke i kjølesskap

Du kan selvfølgelig bruke andre nøtter enn pinjekjerner hvis du heller vil det. Med peanøtter eller cashewnøtter blir det også godt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar