Taco saus

Nå har vi spist oss igjennom mange glass med taco saus med ymse e- stoffer.  Hos oss er det med få unntak taco på fredager. Har forsøkt å kjøpe en økologisk utgave, men føler ikke at dette er bra nok. Dette skulle jeg ha gjort mye før, men nå er det jammen på tide å forsøke og lage sin egen tacosau. Jeg må nesten fermentere. Da øker holdbarheten betraktelig samtidig som magen får tilført gode bakterier.

Ingredienser

  • 1 finhakket løk
  • 2 tomater
  • 1 glass økologisk tomatpure
  • 2 ss rå økologisk honning
  • 3 ss økologisk eddik. Her nytter det ikke med» jukseeddik»
  • 1/2 ts paprikapulver
  • ca 1 ts ts spisskummen
  • 1/4-1/2 ts kayennepepper. Avhenger av hvor sterk du ønsker den
  • 1-2 kløfter finhakket hvitløk. Igjen avhengig av hvor sterk du ønsker sausen
  • 2-3   ts uraffinert salt eller 1 ts salt og 4 ss myse
  • ev. litt persille eller vårløk

Fremgangsmåte

Finhakk løken. Skjær tomatene i små biter. Bland løk og tomat med de øvrige ingrediensene.

La blandingen stå fremme på kjøkkenbenken i minst 2 døgn. Luft må få slippe til. Sett den deretter i kjøleskapet. Du bør nå ha saus til iallefall 2 kvelder med taco. Du kan også spise blandingen når den er helt fersk, men du oppnår da ikke den samme gode bakteriekulturen. Forøvrig syntes jeg blandingen blir sterkere når den har stått noen dager. Da har også gjæringsprosessen kommet lengre og mere gode bakterier er tilstede i sausen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (3 votes cast)
Taco saus, 5.3 out of 10 based on 3 ratings

4 Responses to “Taco saus”

  1. Vilde sier:

    Denne ble kjempegod!! Serverte den til en venninne, og hun syntes den var bedre enn vanlig tacosaus:)

  2. Kristin sier:

    Kanskje et dumt spørsmål, men jeg er ikke dreven i fermentering.. Hva er holdbarheten på denne sausen?

    • yskjellu sier:

      Jeg vil tro den holder seg ganske mange uker i kjøleskap. Har ikke fått testet det skikkelig da den forsvinner fort hos oss. Fermentert mat skal i prinsippet kunne holde seg i flere måneder…

Legg igjen en kommentar