Aspargis med skinke

En forrett eller som en av flere retter på ett middagsbord/selskap.

  • 1 bunt aspargis
  • en pakke god skinke, gjerne parma eller serrano
  • parmesan
  • balsamico
  • kaldpresset olivenolje
  • ev. sitron
  • litt nykvernet pepper, ev. litt salt.

Fremgangsmåte

Skjær av den nederste delen. Du kan ev. knekke hver aspargis der hvor den «gir etter». Problemet er da at de blir ujevne i størrelsen og ikke så lett å dandere etterpå.

Kok aspargisene. Å koke aspargis perfekt er en kunst. De skal kun koke noen få minutter. Følg derfor nøye med. Stikk en gaffel i aspargisen på det tykkeste området. Når gaffelen går rett igjennom aspargisen er den ferdig. Koker du den for lenge kan den bli seig og trevlete. En vanlig nybegynnerfeil.

Ta asparigsene opp av det varme vannet og putt dem direkte over i kaldt vann. Hvis de ikke blir kjølt ned kan de lett bli «overkokte».

Dander aspargisene på ett fat. Rull feks skinke rundt hver aspargis eller strø skinkebiter over. Rasp parmesan og strø over. Til slutt tar du på kaldpresset olivenolje , balsamico (gjerne av den kremete typen), ev. litt sitronsaft, pepper og salt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Aspargis med skinke, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar