Brennesle og jordskokkpai

Nå er det så mye flott brennesle som spirer og gror i naturen. Den er svært næringsrik og billig i bruk. :) Vi er andelshavere i Øverland andelsbruk. Nylig var vi der og plukket jordskokker. Jeg hadde lyst til å bruke disse ingrediensene i samme rett og lagde derfor en pai.

Til paibunnen brukte jeg:

  • 100 gr økologisk smør (Rørosmeieriet). Gjerne romtemperert
  • 200 gr økologisk sammalt spelt
  • ca 5 ss vann

Jeg blandet ingrediensene godt og spredde det utover en smurt paiform. La den gjerne ligge litt kaldt før du legger deigen i formen.

Fyll

  • 1 løk
  • 200 gr jordskokk
  • 3 never brennesle
  • 100 gr sopp etter ønske
  • 4 egg
  • 1 dl melk. Alle typer melk fungerer!
  • salt, pepper ev. litt malt muskat. Ha gjerne oppi ferske urter som feks timian.
  • ev. litt bacon
  • ost

Fremgangsmåte

Stek den hakkede løken på svak varme. Ha etter hvert oppi  små terninger av jordskokk samt sopp. Stek dette til det blir relativt mørt. Ha brenneslen oppi til slutt. Bruk ferske skudd. Jeg plukket bort stilken.

Pisk eggene sammen med en håndvisp og ha i melk samt krydder etter ønske.

Spre grønnsakene over paideigen og hell over egge og melke blandingen. Ha gjerne litt raspet ost på toppen samt noen biter bacon som har blitt stekt litt på forhånd.

Stek paien i ovnen på ca 180 grader i 30 minutter. Paiskallet bør bli litt sprøtt.

Servere den gjerne med en salat! 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar