Glutenfri pizza

Bokvhete har en spesiell smak som ikke alle liker. Personlig foretrekker jeg hirsemel.

4 personer

Ingredienser

2,5 dl vann

5 ts Fiberhusk (25 mg) (helsekost)

200 g bokhvetemel (helsekost)

75 g fulkornrismel (helsekost)

2 ts bakepulver uten hvete (helsekost)

1/2 ts havsalt

1 ts koriander

1 ss kokos- eller olivenolje, av typen ekstra virgin

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å blande ingrediensene. Rør ut fiberhusk med håndvarmt vann i en egen skål.

Mel, bakepulver, salt, krydder røres sammen og blandes deretter med fiberhusk i kjøkkenmaskinen i ca 5 min.

Del deigen i fire deler og press dem ut til små pizzabunner.

Legg på bakepapir og la heve i ca 30 min.

Ta på valgfritt fyll.

Stek på 200 grader i 30 minutter.

Forslag til fyll

Legg eventuelt en tomatsaus i bunnen på pizzaen.

Grillede grønnsaker som aubergine, paprika og tomater. Oliven, skinke, bacon, kjøttsaus, ananas og champinjong. Krydre ev. med oregano og timian.

Strø ev. på litt ost på toppen.

 

Bildet er ett illustrajonsfoto.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar