Grove pannekaker

  • 4 egg
  • 3 dl grovbakstmel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk av ønsket type

1 porsjon gir ca 20 pannekaker.

  1. Bland mel og salt. Tilsett ca halvparten av melken. Rør godt til en tygg og klumpefri røre. Tilsett resten av melken.
  2. Visp inn eggene. Egg gir god smak på pannekakene. Det virker dessuten som ett bindemiddel i røren. Jo flere egg vi bruker, jo tynnere kan vi lage pannekakene.
  3. La røren svelle i ca 15 minutter. Rør den deretter godt opp fra bunnene.
  4. Ha litt økologisk smør eller kaldpresset rapsolje i en varm stekepanne. Stek pannekakene.

Pannekakerøren kan også¨stekes som en tykk pannekake i en ildfast form i stekeovnen. Blåbærpannekaker og fleskepannekaker blir gjerne laget på denne måten.

 

Forslag til fyll

  • 200 gr kjøttdeig
  • 1 løk
  • salt og pepper ev. litt chillipulver
  • c1 boks tomatpure
  • 0,5 dl vann
  • 1-2 ts sødme som  feks sukrin eller rå agavesirup

Stek kjøttdeig og finhakket løk. Smak til med krydder og tomatpure. Rør inn litt vann og la kjøttstuingen få surre litt. Legg fyllet på pannekakene og rull sammen. Serveres varme. Gjerne med salat til.

Kilde: revidert fra matportalen.no

 Bildet er ett illustrajsonsfoto.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar