Hjemmelaget kaviar

Dette er en litt uvanlig oppskrift kanskje, men med en gutt i hus med både mat allergier og intoleranser er det litt vanskelig å finne ut hva han skal få å spise. Jeg tenkte derfor jeg skulle forsøke å lage hjemmelaget kaviar. Han er nemlig veldig glad i kaviar på for eksempel egg, men med alle de rare ingrediensene som finnes i kaviar er dette ikke et godt påleggsvalg for han. På denne tiden av året er det dessuten torskerogn av god kvalitet i en ferskvaredisk med godt utvalg.  Torskerogn er dessuten sunt. Nå ma du ha en litt spesiell ingrediens i kaviaren som kanskje ikke er super sunn, men sunnere enn kjøpe kaviar blir den definitivt. Den mystiske ingrediensen er destillert treeddik. Denne eddiken får du  kjøpt/bestilt på apoteket.

Jeg syntes kaviaren ble god, men dessverre falt den ikke helt i smak hos 5 åringen. Kanskje like greit for han skal egentlig holde seg unna eddik for tiden.

Ingredienser

  • 1/2 kg fersk torskerogn
  • havsalt
  • noen dråper treeddik
  • litt økologisk sukker. Smak deg frem. 2 ts?
  • ev. litt ferskpresset sitron og  litt pepper
  • ekstra virgin olivenolje til du oppnår ønsket konistens.

Fremgangsmåte

Det beste er selvfølgelig å røyke rognen selv, men det er vel bare ett fåtall som har mulighet til dette.

Kok opp vann og la rognen trekke i 20-30 min.  Avkjøl rognen. Fjern rognen fra rognposen.  Tilsett de øvrige ingrediensene og smak deg frem til du finner den smaken du liker best. Kaviaren holder seg  ikke så altfor mange dager i kjøleskap. Du kan ev. tilsette for eksempel litt hakket dill.

Hva med en skive surdeigsbrød med  ekstra god rømme, kaviar og litt fersk dill på toppen?

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/10 (4 votes cast)
Hjemmelaget kaviar, 4.8 out of 10 based on 4 ratings

2 Responses to “Hjemmelaget kaviar”

  1. Katrine sier:

    Jeg er oppvokst med kaviar laget på kokt rogn. Bruker da en god spiseskje tre-eddik, salt, sukker , pepper og olje som du. Det er nydelig! Har inmidlertid nå lært meg å lage rå kaviar, ved å speke rogna selv. Da må den skrapes ut av rognposen, røre 3 toppa ss salt i 1 kg ferdig skrapa rogn,la den sette seg i ca 15 min, for så å tilsette 1/2 ts hvit pepper og røre godt for hand og dekke til i kjøleskap i halvanna døgn. tilsett så ca 1 ss tre-eddik og rør godt inn og la det sette seg litt til i kjøleskap, for så å fordele i passende porsjoner og fryse. Denne typen kaviar er skarpere og mere lik tubekaviaren. Min nye favoritt!! :)

Legg igjen en kommentar