Indisk raita

Raita er en tradisjonell indisk rett. Den serveres ofte til feks ulike risretter som Biryanis. Den passer også godt til lammeretter da den tradisjonelt inneholder mynte.

Raita kan lages på mange ulike måter. Feks kan den tilsettes forskjellige typer grønnsaker som feks tomater og løk, agurk eller poteter.

Jeg har her valgt å lage den mest vanlige utgaven; servert med mynte og agurk.

Ingredienser

  • 2/3 kopp yoghurt. Gjerne din egne hjemmelagde. Har du ikke laget din egen så bruk enten matyoghurt, gresk eller tyrkisk yoghurt.
  • 1/2 kopp raspet agurkt. Du kan bruke skallet hvis den er økologisk.
  • ett par klyper cumin/karve (må en omgang i morteren hvis du kun har tradisjonell karve)
  • 1-2 klyper chillipulver
  • litt salt
  • 1 håndfull mynte eller persille. Koriander kan også brukes.

Fremgangsmåte

Hvis du bruker en yoghurt som er litt tynn må du vurdere å sile den gjennom ett klede.  Det er forøvrig ikke uvanlig at raitaen er nokså tynn i konsistensen.

Ha i den raspede agurken (sil ev. av litt vann) og tilsett krydder etter smak. Bland i ferske, hakkede urter til slutt. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar