Patè

Du kan selvfølgelig lage patè når som helst på året, men mange liker å ha en god leverpostei til jul. Du kan ha den på et typisk jule lunsj bord eller skjær den opp i porsjonspakninger og ta den frem nrå dere får lyst på litt leverpostei.

Den typiske franske  patèn lages gjerne med litt ansjos. I denne oppskiften har jeg ikke tatt med dette.

Ingredienser

  • 400 gr karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 500 gr kyllinglever
  • 1/2 løk
  • 2-3 kløfter hvitløk
  • 2 egg
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ts salt og 1 liten ts pepper
  • ev friske urter som timina. Lager du den til jul så kan det være godt med feks litt allehånde.

Fremgangsmåte

Jeg hadde alle ingrediensene i en blender. Det førte til at det var litt vanskelig å få blandet massen. Jeg hadde nok i litt ekstra eplejuice. Har du en god kjøkkenmaskin kan dette kanskje være vel så greit.

Det kan være greit å hakke eller presse hvitløken på forhånd og ev. hakke krydderet. Grovhakk også løken. Forøvrig blander  de andre g ingrediensene seg godt i en kjøkkenmaskin eller blender.

Ha massen i en liten brødform og sett denne i vannbad i komfyren på 200 grader. Stek den i min 1 time. Den kan bli litt rød inni. Hvis du ikke ønsker dette må du kanskje steke den ytterligere…

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar