Rødbet og chevresalat med «julevri»

Dette kan selvfølgelig serveres når som helst på året, men bruker du fiken istedet for feks rosiner får salaten en litt mer preg av jul.

Salaten kan du gjerne servere til en julebrunchen! Oppskriften under er kun ett forslag. Du kan gjøre egne justeringer avhengig av hvor mange som skal spise retten.

Ingredienser

  • 4 store rødbeter
  • 100 gr chevre ev. annen ost som feks parmesan
  • 3-4 håndfuller blandet salat
  • 3-4 tørkede fikener
  • 1 eple
  • 1 håndfull nøtter etter ønske.
  • dressing; kaldpresset olivenolje, eddik og honning

Fremgangsmåte

Skjær rødbeten i biter og stek disse i ovnen til de begynner å bli myke. Forsøk 180 grader i 20-30 minutter (Det kan gjerne være litt tyggemotstand). Bruker du en chevre som ikke er så bløt kan det være godt å hakke denne og legge osten over rødbetene ca 10 minutter før de er ferdige. Er chevren god og myk strør du kun biter av denne over de ferdigstekte rødbetene. Skjær eple og fiken i skiver og bland dette med salat, rødbeter og ost. Strø over nøtter. Velger du feks valnøtter kan du gjerne hakke disse lett. Hell litt dressing over salaten og server!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar