Salat med ost, bacon og fiken

Dette er en salat som fint kan spises som feks en kveldsrett.  Litt godt brød kan man spe på med hvis sulten er stor.

Jeg lagde denne salaten da vi ventet på gjester på hytta. Det ble ganske sent, men som ett kveldsmåltid slo den godt ann.

Ingredienser

  • 1 pakke blandet salat. Feks trippelsalat
  • 1 pakke bacon, igjenhlest økolgisk
  • 1/2 pakke blåskimmelost, Castello har feks en økologisk variant
  • 3-4 fikner. Både tørkede og ferske duger
  • 1 liten håndfull ristede pinjekerner eller andre nøtter
  • ev. steinene fra ett halvt granateple
  • ekstra virgin olivenolje
  • balsamico, gjerne den tykke kremete typen

Fremgangsmåte

Skjør opp baconet i biter og stek det til det har blitt godt og sprøtt. Vask salaten. Kutt osten og fiknene i biter. Rist pinjekjernene. Ta ev. steinene fra granateplet.

Bland ingrediensene og server straks med litt olivenolje og balsamico.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar