Thai salat

Hvorfor ikke lage en salat som er litt uvandt i smaken?

Det fikk iallefall jeg lyst til. Jeg har plukket noen idèr her og der. Frisk og god ble den iallefall. Obs, det er nok ikke alle barn som vil like denne…

Ingredienser

  • ca 2 ss limesaft
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss fiskeolje
  • 2 ss tamari soya eller vanlig soya
  • 2 ss organisk palmesukker eller økologisk brunt sukker
  • 1 cm fersk raspet ingefær
  • 1 finhakket/presset kløft med hvitløk
  • 3-400 gr oksekjøtt

Skjær kjøttet i biter og legg dette til marinering i ca 2 timer sammen med halvparten av marinaden over.

  • blandet salat av ønsket type, mengden bør iallefall tilsvare en pakke med trippelsalat
  • ev. noen ferske spirer
  • 1/2 agurk skjært i strimler
  • ca 10 cherrytomater
  • 1/3 rød løk
  • 1/2- 1 chilli avhengig av hvor sterk du ønsker salaten
  • 1 håndfull med fersk koriander

  

 

Fremgangsmåte

Skjør eller riv salaten i biter. Kutt tomatene i to.  Skjær agurken i strimler. Det samme gjør du med løken. Hakk chillien i små biter.

Bland alle ingrediensene.

Stek kjøttet på sterk varme til det blir mørt. La det avkjøles i ca 10 minutter.

Bland kjøttet med resten av salaten. Ta på resten av dressingen og strø over peanøttene.

Server straks!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar