Tortilla uten gluten

Disse tortillaene blir veldig gode, men de er litt krevende å lage. Du kan feks lage noe «mel» i blenderen eller en stavmikser. Dette kan du feks gjøre med mandler, linfrø og sesamfrø.

 Den største utfordringen er nok å steke de. De kan henge litt dårlig sammen.

Dette blir 5-6 tortillas.

Ingredienser

  • 6 ss linfrømel
  • 3 ss sesam mel
  • 4 ss mandelmel
  • 1 ss bokhvete eller havremel hvis du tåler litt gluten
  • 1/2 ss proteinpulver (uten kunstige tilseningsstoffer)
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss eddik
  •  4 ss melk av ønsket type
  • 1 ss yakon sirup eller honning
  • 1 dl vann

Bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett vbæsken og rør godt.

Stekes på en stekepanne med litt god olje som feks kaldpresset olivenolje. (<180 grader)

Tortillaene kan fylles med hva du måtte ønske.

På bildet over har jeg gjort noe lignende dette:

Stek 1/ løk blank. Tilsett store biter av paprika. La det steke ca 5 minutter til. Tilsett fetaost og fyll tortillaene. Bruk ev. litt kaldpresset olivenolje og ristede pinjekjerner.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar