Tradisjonell bruchetta

Klassisk italiensk rett som passer til alle anledninger. I sommervarmen passer den kanskje ekstra godt!

4 porsjoner

  • 1/2 brød-gjerne surdeigsbrød!
  • 4 -5  solmodne tomater
  • en liten håndfull frisk basilikum
  • ca 3 hvitløksfedd
  • havsalt/maldon og nykvernet pepper
  • 5-6 ss kaldpresset olivenolje
  • 2-3 ss balsamico

Tradisjonelt er det landbrød som brukes til dette. Dette har en relativt høy GI fordi hvete er hovedingrediensen. Du kan selvfølgelig bake landbrød også med litt grovere kornsorter. Surdeigsbrød passer  også veldig godt!

Rist halve skiver i ovnen. ca 100 grader i 10 min. De skal være lett sprø.

Imens kutter du tomatene i biter. Legg de i en bolle. Tilsett presset hvitløk, hakket basilikum, balsamico, olivenolje, salt og pepper.  Blandingen kan gjerne lages ferdig en stund på forhånd slik at den får stått og «godgjort» seg.

Ta ut brødet og legg litt av blandingen på hver skive. Serveres straks!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar